Sundhedscentret i Kubuneh

Støtteforeningen for Kubuneh Health Centre i Gambia

   
 

Kubuneh Health Centre - Gambia

 
 

Hjælp os med at videreføre Kubuneh Health Centre

Støtteforeningen for Kubuneh Health Centre arbejder på at skaffe støtte og opbakning til videreførelse og udbygning af det privatfinansierede sundhedscenter for 15.000 indbyggere i Kubuneh området i Gambia.

 

 

Landsbyen og området

Sundhedscentret i Kubuneh er et privatfinansieret non-profit sundhedscenter, som ligger 30 km fra hovedstaden Banjul og nogle få kilometer fra Gambia floden. Landsbyen Kubuneh har ca. 1.200 indbyggere, men sundhedscentret servicerer også otte andre landsbyer i området med et samlet indbyggertal på over 15.000.

Gennemsnitlig dagsindkomst på 12 kr. pr. familie

Den gennemsnitlige familieindkomst i området er under 2 USD eller 12 kr. pr. dag, hvilket betyder at de fleste mennesker kæmper for at brødføde deres familier med ofte 6 til 8 børn. Vejene i området er meget dårlige, og i regnsæsonen er landsbyen vanskelig at nå med bil/truck.

Sundhedscentrets historie

Sundhedscentret er etableret tilbage I 1995 på lokalt initiativ grundet behovet for sundhedsdækning i det afsides beliggende område i nærheden af River Gambia.

I årenes løb har forskellige europæiske fonde/hjælpeorganisationer været involveret i finansieringen af centret, men i perioder har centret også været uden finansiering og dermed stort set uden aktivitet.

Fra 2007-2013 blev centret drevet af et hollandsk par, Gabrielle Stolwijk og Franz Sak, som ved hjælp af hollandske, tyske og engelske sponsorer fik gennemført en lang række forbedringer på bygningen samt fik sikret en stabil drift i sundhedscentret.

Aftalen mellem det hollandske par og det lokale ”Area Counsil”, udløb imidlertid i 2012, men blev forlænget til 2013.

   

Dansk støtteforening

I november 2012 besøgte Preben Holmboe sundhedscentret og besluttede sig for at etablere en støtteforening, således at sundhedscentret kunne fortsætte efter at Gabrielle Stolwijk og Franz Sak stoppede.

Der blev indgået en 5 års aftale (Memorandum of Understanding) om medvirken til finansiering af driften. Denne aftale udløber ved udgangen af 2018, dog har støtteforeningens bestyrelse besluttet sig for at fortsætte under forudsætning af, at nogle af de initiativer, som er blevet iværksat for at centret og lokalbefolkningen selv overtager en større del af finansieringen, kommer til at virke.

 

 
Vis stort kort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Støt projektet

Bliv medlem af støtteforeningen for kun 100 kr. pr. år

 

Du kan også betale et engangsbeløb via MobilePay/MyShop på nr. 84185

 

Støt projektet

 

 

 

 

 

 

Besøg os på Facebook

Besøg os på Facebook